9 november 2009

Det här med BerlinmurenSåg precis ett inslag på Aktuellt om firandet i Tyskland som pågår just nu. Det pratades väldigt mycket runt och kring det hela men väldigt lite om kommunismen som skapade allt elände från början. En blodtörstig ideologi som gjort så gigantiskt mycket skada för mänskligheten att det är svårt att greppa omfattningen och lidandet.

Visst är det fint att fira Berlinmurens fall men vad är det egentligen som väntar nu när klimatet står högst på agendan?
  • Mer överstatlighet.
  • Mindre frihet för vanliga människor.
  • Mer statliga ingrepp i ekonomier och detaljstyrning.
  • Gigantiska skattehöjningar.
  • Mer protektionism.
  • Mindre fria marknader
Utvecklingen går definitivt inte åt rätt håll.

4 kommentarer:

Snowroller sa...

Jag tyckte dom gjorde firandet i Berlin till ett jippo i bästa (sämsta) amerikanska stil. Den självgoda Hillary Clinton stod där och mös när hon höll tal och naturligtvis satt gräddan på ett speciellt podium och tog äran åt sej av allt som hände.

Som om det var politiker som såg till att muren föll. Pyttsan!

M-17 sa...

Apropå gamla tyskar och deras känsla för yttrandefrihet. Det var ett reportage på P1 i morse där en tysk professor som jobbar åt IPCC vill begränsa vilka som får uttala sig om klimatet. Det var farligt om fel åsikter kommer fram...
Vetenskap handlar om öppenhet och diskussioner, finns bevis så är det inget problem för FN, men...

Skeptikern sa...

M-17: Helt sjukt att yttrandefriheten ska offras till förmån för alarmistiska påbud från IPCC. Någon gång måste detta slå tillbaka mot IPCC och hela klimatindustrin.

Anonym sa...

Ja, i och med att muren fallit så kan man låtit skräckexemplet på kommunism komma i skymundan, samtidigt som man förbereder en version 2, som snart kommer betatestas av ofrivilliga...