9 november 2009

Två lästipsMissa inte följande utmärkta inlägg i klimatbloggosfären:

Grindslant 100 miljarder euroAndas Lugnt.

Europa, visa ledarskap: Stoppa klimathysterin!Vetenskapsbloggen

Känner ni till några fler klimatbloggar så skriv gärna en kommentar så lägger jag dem i länklistan här nere till höger.

Den här bloggen skickar bra trafik, vilket är viktigt i starten av en blogg. Om ni regelbundna läsare, som ännu inte tagit steget till att själva börja blogga, funderar på att starta en egen blogg så hör av er här så länkar jag till er.

Ju fler vi är desto större chans har vi att stoppa det här klimatvansinnet och återgå till ett rationellt fokus på att lösa verkliga problem.

6 kommentarer:

Magnus sa...

Apropå att stoppa detta påpekade jag för expediten i affären idag, samt ett 10-tal kunder bakom mig, att jag anser att klimatfrågan är en bluff och nämnde att jag hade bra naturvetenskaplig utbildning samt att många ledande klimatforskare på olika universitet också anser att det inte finns något hot.

Jag sa vidare att alla forskare oavsett om de tror på katastrof eller inte anser att CO2 direkt ger bara cirka 1 grad uppvärmning men att man i klimatmodellerna bestämde sig för att förstärka det bortåt 4 gånger (bör kanske vara 1.2 grader C och förstärkning 3 gånger) men att verkliga mätningar av ledande forskare visat att det inte ens blir förstärkning utan dämpning, så att temperaturhöjning blir kanske hägst 0.5 grader.

Sen sa jag att IPCC bara hitta på en massa och att deras hockeklubbsgraf som ger värme senare år gjorts genom mätningar på träd och att forskaren som gjorde den kurvan bara använde ett enda träd för att få den (det är iofs bara en av otaliga liknande bluffar från IPCC) samt att det var samma forskare som fiskade med att använda den datan som i IPCC var ansvarig för det avsnittet och godkände sitt eget fusk.

(IPCC:s fuskaren såklart Briffa.)

Sen sa jag igen att det bara var bluff och att allt är politik men att jag inte tror på någon konspiration utan att olika grupper tjänar på det på olika sätt, fast att möjligen vänstern gillar att använda det till sin politik.

Jag tänkte -- och ni tänker kanske nu :) -- att han i kassan måste uppfatta mig som en tok, men jag tror faktiskt att det gick hem, för jag kände mig ju lite som en tok och skrattade när jag berättade det där.

Kanske var lika effektivt som en bloggning... I alla fall nådde man en ny liten "snabbköpspublik" som nog inte hört om det förr. ;)

-
Det började förresten med att jag tog extra plastpåsar och kommenterade det med att "de är bra för miljön", och sen kom jag på att det lät dumt och började babbla... :)

--

Helt apropå tror jag att det är bra att skriva brev direkt till ledande politiker, men det ska vara välformulerat där man lägger ned lite tid och engagemang på det (på 90-talet skrev jag ett par gånger till en ...mycket ledande politiker och fick personliga svar på dem).

Snowroller sa...

http://news.bbc.co.uk/2/hi/americas/8351616.stm

Läsvärt i dessa tider då man tror att isarna i Arktis försvinner och isbjörnarna med dom...

Wolter sa...

Hej,
Du får gärna länka till mig. Jag är ingen ren klimatblogg utan skriver med utgångspunkt för oss som bor på landsbygden. Vi drabbas av vansinnet, pumplag, energiskatter mm.
Det blir således en del klimatposter eftersom jag anser denna fråga vara den dummaste mänskligheten har igång för tillfället.
http://www.igrevenstid.se

Skeptikern sa...

Magnus: I den kön hade jag velat stå :) Jag pratade faktiskt med en taxichaufför häromveckan. Han kommenterade vädret och sa något i stil med att det blir varmare och varmare etc. Jag upplyste honom att medeltemperaturerna inte stigit på flera år utan sjunkit och det hade han inte en aning om.

Wolter: Jag lägger din blogg i kategorin "Andra läsvärda bloggar" lite längre ner på sidan :)

Snowroller: Kul att flyta iväg på ett isflak! Tur att det finns helikoptrar (drivna av fossila bränslen) som kan rädda människor...

Anonym sa...

Om du vill så får du gärna länka till min blogg med:

http://klimatskadad.blogspot.com/

(Om den är att betrakta som vetenskaplig på något sätt...)

Jag skriver ganska oregelbundet då jag prioriterar pluggandet (jag är på väg att bli en till sån där "obildad lantis" som är klimatförnekare... och som om några år råkar ha examen i teknisk fysik).

Hursomhelst, tack för din blogg och din sköna humor! Det blir lite som ett vaccin mot galenskapen utanför dörren.

Skeptikern sa...

sFish: jag lägger upp en länk till dig direkt!