26 november 2009

Nytt inslag om ClimategateHär kommer ännu ett klipp om Climategate. Steve Leser från opednews.com och Chris Horner från CEI intervjuas.

Varför blir alltid AGW:are som intervjuas så upprörda? Det är taggarna ut på direkten.

15 kommentarer:

Henrik Sultan sa...

Att de fortfarande talar om ett fåtal citat :P wtf folk har inte hunnit gått igenom allt än plus att det inte handlar om ett par citat utan hela mail kedjor ... men men...

http://camirror.wordpress.com/2009/11/25/willis-eschenbachs-foi-request/#more-75
min favorit post :P

Sivan sa...

Vilken skillnad på SVT s reportrar och denna,

Gunnar Littmarck sa...

Tackar stort för videon.
Blir det anglosaxiska journalister som avslöjar CO2-hotet?

Tänk att ingen var på SI´s presskonferens... Men det kollar såklart hos maggie, jag laddade ner den, så jag kan ha den som minne på en av alla tipping points.

Cecilia sa...

Jag hoppas det är reportern du antyder är aggressiv och har taggarna utåt? Han är ju bara ute efter att fördumma diskussionen, genom att be den som intervjuas titta in i kameran och säga att USA ska lägga massor av pengar på utvecklingsländer - och han antyder med tydlighet att det vore åt helvete. Ha ha. Fox News, vilket skämt. Jag tycker att hanteringen av ämnet och Fox News uppenbara försök att styra vinklingen och samtalet är mer att förfasa över än dessa e-mails.

Snowroller sa...

Väder-Pär ska gästa SVT-programmet Go'kväll i morgon fredag. Kommer man att diskutera AGW då, tro?

brodeur sa...

Det råder ju konsensus.......

Klart man inte får sabba då.

Skeptikern sa...

Cecilia: Reportern har nog tvingats utstå åratal av denna klimathysteri som Steve Leser fortsätter att upprepa. Han är, precis som väldigt många, trött på att höra på eländet och vill få en reaktion på Climategate.

Snowroller: Det kommer man säkert att göra och Pär kommer upprepa all propaganda som vi är vana vid. Tror inte en svensk intervjuare skulle ha mage till att ifrågasätta klimathotet.

Henrik: Tack för tipset! Jag lägger upp den så att alla kan läsa :)

Jesper sa...

Det är trist att det bara är Fox som vågar än så länge, men nu verkar även CBS fått upp korpgluggarna för Climatgate. Ska visst tas upp i kongressen också och då blir de så illa tvungna att dra huvudet ur sanden.

Gillar Horner, synd att han bara fokuserar på vissa mejl. Ska bli kul att höra när han blir varse att det finns ännu värre saker att gräva i :)

Här hemma får vi naturligtvis även fortsättningsvis bocka, niga och hålla till godo med Väder-Per, denna exemplariska representant för opartisk vetenskapsförmedling. Kanske har han gett ut nån ny intressant bok, med mer intressant stoff han plockade upp på sin 10-veckorskurs till tv-meteorolog.

Anonym sa...

Cecilia,

Innan man kritiserar andra bör man sopa framför sin egen dörr. SVT är inte bättre bara för att de överdriver åt andra hållet. SVT är vårt problem - inte Fox News. Att Skeptikern länkar till Fox News är ganska självklart - det krävs mycket för att kompensera den öronbedövande medietystnaden om en skandal av sådan magnitud som ClimateGate.

Och slutligen Cecilia, är det inte bara lite naivt att tro att världen blivit snäll och nu ska betala massa pengar till U-länder? Personligen tror jag inte att U-länderna kommer se så mycket av dessa pengar, i alla fall inte de behövande i dessa länder.

Skeptikern sa...

Sfish: Jag läste igår på BBC (hittar inte artikeln just nu) om precis det du skriver. Det klimatbistånd som EU och FN beslutat om för flera år sedan har kontrollerats väldigt dåligt och det råder stora frågetecken om pengar verkligen förmedlats ner till Afrika eller inte.

Att EU och FN är korrupta är inte överraskande men om de inte kan distribuera några hundra miljoner, hur ska de då kunna klara av att distribuera tiotals miljarder utan att det mesta hamnar i orätta händer.

Jesper: Rekommenderar Chris Horners båda böcker!

Magnus sa...

Cecilia. Håller nog med om att programledaren kunde vara lite mindre påfusig han med, men programledare i USA är tänkta att tydligt uttrycka sin mening och debattera mot -- alternativt tillbedjande hålla med -- inbjudna personer. Det gäller även samhällsprogram och t o m nyhetsprogram.

Det är en kultur vi inte är vana vid. Dock var dessa två herrar sams och tog skrattande med hedersord till varandra farväl genom att ta varandra i hand som vänner. Se här.

Fox är hatat i svenska medier och i liberala medier i USA, men likväl har Fox vuxit till den största kanalen, och man har och har även haft liberala "vänsterlutande" programledare och nyhetsankare (I USA snackas det alltså om vilken politisk färg nyhetsförmedlare har och de ser som sin roll att tydliggöra det i sitt arbete; en helt annan kultur än vår.)

Fox som skällsord fungerar bara här, på avstånd där vi fått höra propaganda mot Fox, inte i USA, utom långt ute på vänsterkanten.

-
Håller med Skeptikerns lysande beskrivning av orsaken 22:43.

Anonym sa...

Jag har glädjande nyheter till er! På Satellit kanalen Russia Today som sänder till hela Jorden via 5 satelliter globalt så brukar Alex Jones återkommande vara med - om (FN:s Politiska Lögn -IPCC) och om CO2 bluffen med mera,
se följande videos samt lyssna gratis på MP3 filerna infogade på sidan Mvh JIMMY.
http://www.prisonplanet.com/the-alex-jones-show-l-i-v-e-november-23rd-climategate-global-warming-fraud-implodes.html

Alex Jones: Americans have a gun to their heads


Russia Today
Tuesday, Nov 24th, 2009
http://www.prisonplanet.com/alex-jones-americans-have-a-gun-to-their-heads.html

The Alex Jones Show – L I V E – November 24th With Dr. Tim Ball
http://www.prisonplanet.com/the-alex-jones-show-l-i-v-e-november-24th-with-dr-tim-ball.html

Anonym sa...

Glömde skriva att du kan titta på Fox News här i Sverige i realtid via denna länk http://www.blinkotv.com/

Klicka sedan på knappen på HD- Test.

Mvh JIMMY

Anonym sa...

Skeptikern: Intressant, säg gärna till när du hittat artikeln!

Hemlige sa...

Nu har även världens ledande vetenskapliga tidskrift Nature tagit upp frågan:

http://www.nature.com/nature/journal/v462/n7273/full/462545a.html