16 november 2009

Ge upp nu Andreas Carlgren!Andreas Carlgren svamlar på i dagens debattartikel om att klimatet måste räddas så fort som det bara går och att hela världen ska enas för samlade åtgärder. Temperaturen på en hel planet måste komma under mänsklig kontroll. Lägligt nog så styrs hela det gigantiska och kaotiska klimatsystemet helt och hållet av mänskliga koldioxidutsläpp. Visst, det går emot allt vad rationellt tänkande heter och likaså all vetenskaplig expertis men vad spelar det för roll?

I den finska dokumentären sade Dr Richard Lindzen att anledningen till att AGW-lägret blivit allt mer desperat och fokuserat på att "tiden rinner ut" är att verkligheten inte följt klimatmodellerna som IPCC baserar sina rapporter på. Jag är benägen att hålla med för tänk efter ett slag på hur mycket tid, pengar, resurser, Fredspris, toppmöten, dokumentärer, kampanjer, aktioner, protester och demonstrationer som lagts på det inbillade klimathotet. Vi har matats i flera år av propaganda om jordens undergång. Men vad har egentligen hänt?

Ingenting

Klimatet på jorden är precis som det alltid har varit. Oberäkneligt och bortom all mänsklig kontroll. Så kommer det vara och så kommer det förbli. Det spelar ingen roll hur många datormodeller som programmeras för det är fysiskt omöjligt att modellera planetens klimatsystem. Att tiotusen byråkrater ska träffas i Köpenhamn för att bokstavligt talat bestämma jordens temperatur borde vara något som folk skämtar om men år 2009 är detta en fråga som står högst upp på den världspolitiska agendan. Det säger ganska mycket om hur klimatet helt fått världen att tappa förståndet.

Andreas Carlgren, lämna det här vansinnet därhän och börja arbeta med verkliga miljöproblem som vi kan göra någonting åt.

(Andra reaktioner på Climatescam, Vetenskapsbloggen)

10 kommentarer:

Sivan sa...

Dom kommer att skämta om idiotin om 30 år.
2000 talets börja måste betraktas som ett av de mörkaste kapitlen i mänsklighetens historia sett ur vetenskaplig synvinkel.

Anonym sa...

När man hör en ledande politiker som Carlgren som kan bli så besatt av en fråga som han inte begriper ett jota av borde många fråga sig vad som har gått så snett i rekryteringsprocessen till ledande politiska uppdrag.

/Eskil

Snowroller sa...

Andreas Carlgren är synnerligen hjärntvättad för han och andra med honom borde ha läst de artiklar och uppsatser som finns om motsatsen till det han raljerar om.

Kan inte Al Gore-effekten sätta igång lagom till det där puckade mötet i nästa månad?

Anonym sa...

Bra inlägg, Skeptikern!
JR

Osynlige Mannen sa...

Titta omgående på klippet där Al Gore påstår att jordens inre är flera miljoner grader varmt:
http://www.youtube.com/watch?v=Ns_4pzfOSTc
Obetalbart!
(Hittat på WUWT)

Skeptikern sa...

Sivan: Håller med!

JR: Tack!

Osynlige mannen: Hahaha!!

Anonym sa...

Man vill sänka CO2 i atmosfären från dagens 0.0388% till 0.035%..Och det ska göra att vi inte får en ökning av tempraturen .

Globetrotter sa...

Just precis den meningen: oberäkneligt och bortom mänsklig kontroll. Den meningen är det som är pudelns kärna - det som en gång fick mig att bli skeptiker.

För den är så jävla sann.

Snacka om att alla dessa charlataner till forskare och what-not har fått hybris...

Tyvärr så lyckas de att övertyga de andra charlatanerna - politikerna. Så där sitter vi vanliga människor i rävsaxen.

Christer sa...

Klimatförnekare rätt kul namn, undrar hur man gör när man förnekar klimatet. Kan man förneka vintern? Om det är så, då ska jag gå i lära för att bli en klimatfönekare.

Anonym sa...

När jag lyssnar på Carlgren väcker det minnen till livs om maranatapredikanterna från min uppväxt på 60-talet. De var så besatta av sin tro så inget i världen kunde rubba den en enda milimeter.

Och blir Carlgren arbetslös efter nästa års val och tycker att det blir trist att bara leva på statsrådspensionen så finns en självskriven alternativ karriär.

För talanger har karln definitivt även om dessa inte kommer till sin rätta på en ministerpost.

/Eskil