17 november 2009

Telge Energi gör dig till klimathjälteKraftbolaget Telge Energi täckte in hela dagens utgåva av Metro med lite koldioxidfientlig reklam. Nu kan vi alla bli klimathjältar!

10 kommentarer:

Christopher E sa...

Bästa Telge Energi;

Jag har redan kolfri el i form av kärnkraft och vattenkraft och avstår gärna från att via skattsedeln subventionera era kunder av miljöförstörande och dyr vindkraft.

Tack.

Men nej tack.

(PS. För övrigt är kol ett utmärkt bränsle också, vilket både ni och jag har att tacka för industrialiseringen och det välstånd vi alla åtnjuter, eller åtminstone åtnjuter tills den gröna ideologin monterat ner det)

Skeptikern sa...

Christopher E: Det finns bara ett ord för kol och det är ondskan, ondskan i dess renaste form :)

Anonym sa...

Haha, jag irriterade mig på deras reklam i tunnelbanan idag. En sak som jag märkt dock, är att KTH-området verkar ha besparats all möjlig klimatpropaganda (i alla fall av det jag sett). Kan det bero på att det är svårt att lura tänkande människor? Jag menar, det är väl effektivare att skrämma barn på dagis* än studenter som råkar plugga naturvetenskap och teknik?

* Det hängde en lapp gjord av dagisbarn utanför vår port för några månader sedan, där stod det typ "släck lampor och rädda världen"...

Snowroller sa...

Det här är lika dumt som att värma upp sitt hus med vind. Var inte stendum, värm ditt hus med det enda som fungerar, koks.

Magnus sa...

Försökte att göra något konstruktivt och kreativt:

Ny WWF-reklam.

(OBS: Jag är väldigt amatörmässig på grafisk design!)

Skeptikern sa...

Magnus: hahaha!

sFish: Har en del bekanta som gått på KTH och alla tycker att klimathotet är bullshit. Men det kanske lurar en och annan AGW-troende i korridorerna....hmmm.... ;)

Snowroller: koks?... hehe

Gunnar Strandell sa...

Telge Energi har haft otur med reklamen förr.
När jag bodde i Södertälje ville de att jag skulle betala extra för att de skulle bygga vindkraftspark i havet utanför sommarstugan.

Anonym sa...

Tyvärr, KTH hänger på klimattåget. Bland annnat med det nya civ ing programmet Energi och Miljö som startar HT2010.

Lassef sa...

Jag har haft Uppsala Energi som elleverantör och plötsligt får jag meddelande om att det köpts upp av Telje Eneri. Eftersom jag tycker att Teljes reklm är poulistisk, ovederhäftig och genomkorkad skrev jag till min nya elleverantör och frågade om man kunde få fakturorna i neutralt kuvert, så att ingen skulle se namnet Telje Energi. Jag frågade också varför man valt bort kärnkraften och vad det är för miljövänligt med det, men det är tydligen bara en policy.
Desutom är TE dyrare än UE, men jag får behålla det gamla avtalet.

Anonym sa...

Den mest smaklösa reklamen på väldigt länge, spelar bara på dåligt samvete.