5 november 2009

Kvällens klimatpropaganda i SVTFredrik Reinfeldt, statsminister i Sverige, flyger nu jorden runt i sin kamp mot en osynlig spårgas. I ett inslag i kvällens Rapport i Sveriges Television sade han att "klimatet inte har tid" att vänta. Vi måste minska våra utsläpp. Han är just nu i Indien tillsammans med chefen för IPCC, tillika tågingenjör och de vill självklart att Indiens miljardbefolkning ska få det bättre - så länge de inte släpper ut koldioxid.

Ibland undrar jag om det inte finns tillräckligt med arbete att utföra i Sverige för en statsminister i dessa tider. Vilken nytta gör Fredrik Reinfeldt när han flyger kors och tvärs för att engagera sig i ett problem som inte ens existerar?

Efter inslaget med Reinfeldt så kom ännu ett inslag om Indien och landets första klimatflyktingar. Människan släpper ut koldioxid, koldioxiden värmer upp jorden och världshaven, detta gör att havsnivåerna stiger i Ganges där människor bor, de måste därför fly från sina hus, de är alltså klimatflyktingar och detta är vårt fel.

En helt rationell förklaring, inte sant?

Vi glömmer bort alla naturliga faktorer helt och hållet och skyller allt på människors bilåkande. Hoppsan, det regnar utanför just nu, det måste vara vårt fel också.

16 kommentarer:

HCA sa...

Avskogning är ett stort problem på många platser, tillika visst jordbruk. Det finns helt enkelt mindre växtlighet som kan syga upp vattnet iom det.
Men, det går säkert att skylla det på CO2 med, det kanske ligger bkom irrationellt beteende och hur fattiga tvingas använda jorden..
Blir man dum av koldioxid kanske?

Förklarar ju iofs politikernas beteende, då de oftast bor i storstäder..

Christopher E sa...

Det lustiga är ju dock att inte havet stigit på flera år, och innan det obetydligt.

Ett delta är alltid sjunkande när sedimenten ackumuleras. Samtidigt byggs det på med nya slammassor. Kanaler flyttar sig, öar försvinner och nya dyker upp på andra ställen. Ibland höjer oväder havsnivån , såsom de gjort naturligt i alla tider.

Bor man i ett delta får man vara rörlig. Några "klimatflyktingar" finns naturligtvis inte där, bara de vanliga lögnerna vi matas med. Det enda som stiger är nivån på den falska hotretoriken inför Köpenhamnsmötet. Och SVT borde skämmas när ingen journalist är granskande längre, utan bara går maktens ärenden.

Anonym sa...

Reinfeldt jobbar hårt för att få en bra position och lönsam tjänst för sig själv inom "klimatjetsetet" efter valförlusten i 2010 års riksdagsval.

/Eskil

Snowroller sa...

Hos mej snöar det sen åttatiden igår kväll (4 november). Så tidigt har ett heltäckande snöfall aldrig kommit under mina 11 år här i Malung. Är det månne vi som blir de riktiga klimatflyktingarna när glaciärerna drar fram över bergen?

Anonym sa...

Hittade ännu en Indisk klimatflykting på Greenie Watch:

"IPCC CHAIRMAN TAKES UP POST AS CHINESE GOVERNMENT'S CLIMATE ADVISOR"

Jag undrar om "Intergovernal" devalveras när ledaren blir konsult åt en regering.

/Gunnar Strandell

Skeptikern sa...

Eskil: "klimatjetsetet" :)

HCA: ALLT kan och ska skyllas på koldioxid från och med nu. Eller vänta, vi har skyllt det mesta på koldioxid sedan flera år tillbaka.

Christopher E: Exakt!

Snowroller: Föreslår att du alltid har en väska packad med oömma kläder, förnödenheter, en ficklampa och burkravioli så att du hinner sätta dig i säkerhet när glaciärerna drar in över Malung och krossar allt liv i sin väg.

Rätt intressant att reportern på Rapport beskrev det hela som att folk måste fly från sina hem pga klimatförändringar. Klimatet förändras ju inte direkt över en timma, det är ju hyffsat trögrörligt så att tvingas fly är en överdrift utan dess like.

Gunnar Strandell: Jag utgår från att Kina kände ett behov av att ta in en tågingenjör som kan hjälpa dem med klimatarbetet :)

Erik L sa...

Det konstiga är att vi här i sverige nästan aldrig får se annat än alarmístsidan i tv-rutan.

I går såg jag en 15 min debatt mellan de två lägrena på Aljazeera. Alarmistsidan berättade vad som måste göras för att möta klimatmålen och vad som måste till för att u-länderna ska skriva under i Köpenhamn i December mm. Skeptikersidan framhävde att hela co2 hotet egentligen är avblåst i och med DR Lindzens rapport som visar negativ återkoppling, samt att den tidigare klimatöverenskommelsen i Koyoto inte har lett till något annat är ökade kostnader för samhället. Debatten vanns inte av någon, båda sidor hade sina poänger och brister, reportern kunde bara konstatera att sista ordet inte är sagt i denna fråga än.

När får vi se en sådan balanserad debatt här i sverige? När nämdes Dr Lindzen rapport i våran TV senast? När ska sveriges television uppnå samma balanserade nivå av rapportering som Aljazeera?

Magnus A sa...

Christopher: "Det enda som stiger är nivån på den falska hotretoriken inför Köpenhamnsmötet".

Exakt. Tänkte när jag såg skeptikerns bild att Claes Elfsberg snokat upp att mig, som flykting från all klimatjournalistik numera och därmed nyhetssändningar, som den först klimatflyktingen...

Anonym sa...

Man kunde ju önska att Claes Elfsberg läser den här bloggen, får syn på Lindzens nedanstående föreläsning, blir nyfiken, lyssnar och lär och ser till att den visas på TV och i sambanf med det diskuteras av en seriöst kunnig panel - och inte de gamla vanliga företrädarna för NGO.
/ Ann L-H

Gunnar Strandell sa...

Skeptikern!
Jag hoppas att du kan ge ett bra tips om kineserna hör av sig och vill ha en konduktör.

Skeptikern sa...

Ann L-H: Skeptiska klimatbloggar är nog spärrade av SVT:s internetansvariga men om Claes kollar runt lite på sin fritid så kanske han får ett bra uppslag och vill bjuda in Lindzen på en debatt med Svante Axelsson, hehe!

Anonym sa...

Re Ann L-H

På Propaganda-SVT:s egen sajt (Ställom) föreslog jag att,( för att de skulle slippa anmälningar till Granskningsnämnden i fortsättningen), de skulle ta med BÅDA sidornas syn på saken när de sänder tokfilmer som den Vetenskapsmagasinet avslutade sin höstsäsong med. Jag föreslog att de skulle låta exempelvis Lindzen, i sin egenskap av en av världens absolut främsta klimatforskare, få komma till tals.
Jens Ergon, chef för SVT vetenskap (häpp)t7yckte att filmen alls inte var orealistisk, och förklarade att Lindzen inte är "mainstream! Men det är förstås Stephen Schneider.....?
Fy fan på ren svenska!

http://stallom.se/2009/10/26/vad-innebar-egentligen-2-gradersmalet/

Mvh Labbibia

Skeptikern sa...

Labbibia: fascinerande svar du fick från svt! Visste inte att forskare måste vara "mainstream" för att komma till tals. Vad menar han, klimatforskningens motsvarighet till Herman Lindkvist eller vad?

Anonym sa...

Re Skeptikern
Ja, det är ju ett riktigt "goddag yxskaft" svar.
Egentligen är det fruktansvärt skrämmande!
Makten och härligheten har helt enkelt bestämt sig för vad som är "passande" information för svenska folket. Och det är inte saklighet och fakta som gäller, vilket de med all önskvärdhet tydligt visar.
Jag anmälde "Vetenskapsmagasinet" till granskningsnämnden, men har tyvärr inget hopp om att få gehör för min kritik.

I det moderna Sverige kan ingen höra dig skrika!

Mvh Labbibia

Anonym sa...

För övrigt, vad gäller "klimatflyktingar"
Det är ingen ny företeelse.

Varje år flyr hundratusentals människor från det kalla, bistra klimatet i Norden....

Det kallas charter, men handlar icke desto mindre om att, om än tillfälligt, få leva i den sortens klimat som vi människor egentligen är skapade för.

Mvh Labbibia

Skeptikern sa...

Labbia: Det där om charterturismen från Sverige är en riktigt bra reflektion. Varför reser hundratusentals svenskar till varmare klimat - år ut och år in? Det är ju uppenbarligen så att vi människor trivs bättre i ett varmare klimat. Hellre njuta av ett glas vin på rivieran än att frysa i en kåta i Norrbotten.