21 november 2009

Fredrik Reinfeldt: Vid världens ändeSveriges statsminister, Fredrik Reinfeldt, lyckas med konststycket att inte skriva en enda konkret sak i dagens debattartikel i Svenska Dagbladet. Visst, han är politiker men ändå, varför inte tala klarspråk för medborgarna för vad klimatavtalet i Köpenhamn skulle innebära för Sverige och världen?

Vi talar om en återgång till medeltiden på global skala om dessa förhatliga koldioxidutsläpp ska minimeras. Det är inte praktiskt möjligt att behålla det välstånd vi har och samtidigt reducera utsläppen av en osynlig, ofarlig, luktfri och naturlig spårgas som ofta är en biprodukt från mänskliga aktiviteter.

Jag är övertygad om att vi kommer gå mot en total global kollaps om Köpenhamnsavtalet blir verklighet. De länder som skriver på kommer sakta men säkert gå under och de länder som inte skriver på kommer få se sina ekonomier blomstra.

(Fler reaktioner: Climatescam, Vetenskapsbloggen, Hippie Tanten)

1 kommentar:

Snowroller sa...

I nästa val ska jag strejka. Val är för övrigt bara en del av demokratin, men för politiker verkar det vara den enda gången som vi vanligt folk får yttra oss.