7 november 2009

Lars Ohly på NewsmillLars Ohly har skrivit en debattartikel på Newsmill: "Jag ska skaffa solpanel och vindsnurra".

Lars dricker ekologisk mjölk, tankar etanol i bilen och tänker köpa en vindsnurra och solpanel till sitt torp.

"Vänstern har en avgörande uppgift. Det är bara vi som anlägger ett tydligt rättviseperspektiv - ett klass och könsperspektiv - på klimatdebatten. Rika människor och i synnerhet rika män förstör klimatet mest. Fattiga och i synnerhet kvinnor drabbas värst. Därmed är det också tydligt vilka som måste ta sitt klimatansvar. Vänstern har ett ansvar att stå för en mer politisk syn på klimatfrågorna snarare än en individuell. Där högern säger marknad och individuella val ska vi i Vänsterpartiet svara offentlig planering och gemensamma beslut."

"Klimatförändringarna är ett resultat av världens största marknadsmisslyckande. Vi kan helt enkelt inte överlåta vår tids viktigaste fråga, vår överlevnad, till marknaden att lösa - vi måste göra det tillsammans."

Det är alltså kommunism som är lösningen på detta icke existerande problem.

Great.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det är bra att Ohly säger som det är. Ur hans synvinkel. Då kan vi andra bocka av ännu en orsak till att AGW fått ett sånt ENORMT genomslag. Varenda tokextremistgalningsorganisation vädrar morgonluft tack vare (eller snarare på grund av) AGW.
Jag har en känsla av att en väldig massa tokextremistgalningar kommer att bli väldigt besvikna när vi så småningom sopar ihop resterna av AGW-hypotesen......

Mvh Labbibia

Sivan sa...

Att partiet överhuvudtaget är tillåtet I Sverige är märkligt. Kommunismens brott är betydligt värre än nazismens och dom är ju förbjudna.

Snowroller sa...

Jag är Ohly-ckan, jag sprider mitt budskap till de som tror på mej.
Nu dödar vi demokratin från insidan med hjälp av varje journalistlakej.
Nu lever jag rätt och alla som tror på mitt budskap ska också leva rätt.
Tror du inte på mitt budskap tvingas du göra det när lagen införs om att alla ska leva utmätt.

Skeptikern sa...

Sivan: Precis, kommunismens brott mot mänskligheten och det groteska antalet dödsoffer är gemene man förmodligen väldigt okunniga om eftersom det mesta fokuseras på nazismen.