10 november 2009

En bild av EUÅterigen riktar EU:s revisorer kritik över hur olika stöd delas ut i Europa. 40 miljarder kronor betalades felaktigt ut under förra året.

Jag gillar som sagt individuell frihet (ett begrepp som snart är ett minne blott) så vore det inte bättre att Europas medborgare själva fick bestämma över sina pengar i stället för att EU ska konfiskera dem och portionera ut dem där de gör mest politisk nytta?

Nu är budgeten 1 100 000 000 000 kronor varje år. Snart ska vi lägga till klimatbistånd, Cap and Trade och annat smått och gott som politikerna vill kasta pengar på. För varje ökad slant till EU så minskas människors frihet än mer. I stället för att fria människor och fria företag får bestämma vad pengarna ska användas till så ska byråkrater i Bryssel göra det. Eftersom det inte är deras pengar så kommer de hamna där de gör absolut minst nytta men där de ger mest politisk prestige.

I Sverige verkar kritik av EU vara som att svära i kyrkan, även fast vi ser mer och mer av vårt lands bestämmanderätt flyttas ner till Bryssel och mer av våra skattepengar till jordbruksstöd och annat elände.

Fan, kanske borde flytta till Norge....

8 kommentarer:

Anonym sa...

Det känns som om vi nästan har lust att flytta till Norge och slipper tokdårar i Sverige och EU.

Findus

Anonym sa...

Blir kul sedan när EU tvingar Sverige att gräva efter uran i Norrland och de svenska politikerna som idag är emot kärnkraft skall försöka förklara för folket vad som var så bra med Lissabonfördraget...

//Erik, som för övrigt själv är för kärnkraft.

HCA sa...

Kommunerna i Sverige är exakt likadana, där man gödslat våra pengar på en massa onödiga saker...
Varje kommun har nog sitt speciella "sorgebarn" med huvudlösa satsningar/investeringar i mångmiljonklassen.
I mitt arbete så har jag kommit nära hur kommuner och landsting är med andra konton, och det är beklämmande hur de utan förhandling eller ber om offerter e.d. från konkurrenter bara handlar.
Årligen handlar det om miljarder som slösas bort.

Tar vi detta upphöjt några gånger så har vi troligen EU.
Där är de ju ännu längre från de som de ska besluta om, inneslutna i sin egen elitbubbla med regler och förmåner som inte en enda av deras arbetsgivare kommer i närheten av...

Snowroller sa...

http://www.gp.se/ekonomi/1.247912-sprakror-stoppat-fran-klimatmote

EUs klimatmöte blir utan en av skrävlarna. Rör inte mej inte i ryggen alls.

Anonym sa...

Lite utanför ämnet. Men Expressens Ann-Charlotte Marteus försöker lura läsarna att de manliga makthavarna i en del av de länder som kommer till Köpenhamnsmötet i snitt är runt 150 år gamla och det är en anledning till att förhandlingarna kommer att gå åt helvete. Ja uppenbarligen tror man på Expressen att läsarna är så korkade så man kan lura i dem vad som helst. Men det är ju i och för sig ingen nyhet.

Ordagrant säger hon tex. "Och i många andra länder som ska till Danmark är ju medelåldern bland de styrande männen omkring 150 år."

Ja det är faktiskt sant. Läs själva på:
http://www.expressen.se/ledare/1.1775592/ann-charlotte-marteus-kopenhamn-kan-bli-jurassic-park

/Eskil

Skeptikern sa...

HCA: Jag har också erfarenhet av offentlig sektor. Har aldrig i hela mitt liv sett så mycket slöseri med pengar som då jag arbetade där. Det finns inget som helst kostnadstänk och ingen verkar förstå att det är skattepengar som slängs i sjön. Häromveckan pratade jag med en kille som arbetar på ett företag som levererar IT-produkter till sjukhus. Och sjukhusen beställer in produkter för miljoner utan att de ska användas. De måste helt enkelt utnyttja sin budget till max för att få lika mycket nästa år. Detta har resulterat i att vissa produkter hamnar nere i något förråd helt oanvända.

Att debatten rasar över det faktum att privata alternativ gör vinst är mycket märkligt. Privata alternativ måste ju tänka kostnader och effektivitet, två begrepp som verkar saknas i offentlig sektor.

Och som du skriver, tar vi upp det här slöseriet från kommunnivå till landsnivå och sedan EU-nivå så måste slöseriet bli ofattbart stort.

Snowroller. YES!!!

Eskil: Tack för artikeltipset. Ska skriva om detta ikväll. Marteus är verkligen inte den skarpaste kniven i lådan.

Snowroller sa...

http://www.svd.se/nyheter/utrikes/artikel_3788885.svd

Stort isberg på drift utanför Nya Zeeland. Notera två saker:

1) det obligatoriska omnämnandet av uppvärmningen

2) att kommentarsfunktionen för denna artikel har stängts av.

Skeptikern sa...

Snowroller: Läste om det idag. Ska försöka hinna med att skriva en grej om det hela :)

"AGW-disclaimer" måste alltid finnas med i TT-artiklar enligt svensk grundlag.