21 november 2009

Tecken nummer 8 på att världen tappat förståndetEtt gäng länder i Centralamerika har nu gått samman och kommit på den briljanta idén att kräva ett skadestånd från industriländer på lite drygt 725 miljarder kronor. Varför? Jo, för så mycket skada har den globala uppvärmningen åsamkat Centralamerika.

De har tydligen aldrig drabbats av så mycket översvämningar och torka som den senaste tiden.

Skyldig på båda åtalspunkter! Både översvämningar och torka. Om den globala uppvärmningen numera orsakar samtliga naturfenomen så varför inte lägga till alla andra problem också. Allt som händer kan skyllas på den globala uppvärmningen och skadestånd kan utkrävas åt alla håll och kanter.

Och detta är inte något pr-trick från en galen miljöorganisation, det här är en idé från flera länders miljöministrar!

Hur ska detta bevisas? Går det att filtrera fram människans lilla promilleandel av koldioxiden i atmosfären, lyfta fram den delen från de miljarder olika faktorer som påverkar klimatet på jorden, och bevisa att det är just denna lilla astronomiskt lilla faktor som orsakade en torrperiod i Guatemala? Och just det, bevisa att denna lilla andel koldioxid komme från de länder som ska tvingas betala skadeståndet?

Så många frågor, så många puckon, så många politiska galenskaper, så många tecken på att världen är på väg att tappa förståndet för all framtid.

(Har ni missat del 1-7 i min "tappat förståndet"-serie? Klicka här för att läsa dem)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tryckte ut alla 8 och läste allihop. Jävlar vad förbannad jag blev!

Tusen tack hälsar en nu ännu ilsknare

Börje S.

Anonym sa...

Trött man blir...men som klimathysterikarna har bäddat...så får vi alla ligga. Ungefär lika svårt som att bevisa att Tomten inte finns.
Kan ingen stoppa hysterin???