22 november 2009

Dödsstöten för klimatalarmismen

Sedär, Aftonbladet har skrivit om Climate Gate högst upp på förstasidan. Nu kanske fler i den stora massan fattar att klimathotet är ett enda stort globalt bedrägeri!

11 kommentarer:

Osynlige Mannen sa...

Sedär, du var först med att hitta en svensk tidning som tog upp nyheten. Grattis! Själv hade jag faktiskt gett upp hoppet, men trägen vinner. Jag är förvånad över att det blev AB. Själv nöjde jag mig med att tipsa SvD. Låt oss (fåfängt?) hoppas på en tsunami i pressen. Men jag är skeptisk. Hur var det nu Sauk uttryckte sig för 20 år sedan? "Aldrig får man vara riktigt glad. Och är man det, så regnar det." Men hoppas kan man.

Fredrik P sa...

oh jäklar vad nice, inte ofta jag kollar på aftonhoran.se så tur att jag råkade surfa förbi din blogg! :D

Snowroller sa...

Jag såg det också. Fantastiskt. Vem vet, kanske en del i högre positioner börjar komma ut ur sina klimatgarderober nu?

Christopher E sa...

Skeptikern:
Ingemar i Climate Scams kommentarer tipsade om denna tydliga sammanfattning av de allvarligaste mailen. Du kunde kanske puffa för denna länk för dem som inte hinner plöja igenom 1000-tals mail.

http://bishophill.squarespace.com/blog/2009/11/20/climate-cuttings-33.html

Bloggaren på Bishop Hill tror jag dessutom är samme man som skrivit hockeyklubbsboken du tipsar om.

Och här är alla mailen sökbara:

http://www.anelegantchaos.org/cru/

Att hacka och läsa privata mail känns visserligen lite obehagligt och fel, men med tanke på vad som kommer fram är det svårt att helt fördöma det. För de politiska av en snedvriden klimatforskning är som bekant oerhörda.

Kan ändå känna en viss sympati för hur dåligt brevskrivarna måste må nu. Tycker faktiskt synd om dem.

Travis sa...

University of East Anglia skriver i ett uttalande att informationen som läckt ut är medvetet utvald för att underminera "den starka samstämmighet som råder kring hur mänsklig aktivitet påverkar jordens klimat på ett farligt sätt".

"Den selektiva publiceringen av några mejl och andra papper som tas ur sin kontext är skadlig och kan inte ses som ett sätt att engagera sig i den här frågan på ett ansvarsfullt sätt".

Detta styrker också att det är "äkta vara." Jag var faktiskt skeptisk i början...

Anonym sa...

Du kan alltid åka ner till Tuvalu och berätta för dem att växthuseffekten inte finns. Deras ö håller på att sjunka i havet pga att havsnivån höjs. Maldiverna håller även de på att sjunka i havet.

Tittade på bilder från hälsingland för några dagar sedan. De var tagna för 40-50 år sedan och visade massor av snö. Snön räckte upp till halva husväggarna.

Idag går det åratal innan det kommer ens hälften så mycket snö. De flesta jular jag minns har vi haft en jul utan snö.

Växthus effekten existerar och om det inte görs något kommer många djur att dö ut.

Skeptikern sa...

Anonym: Verkliga observationer visar att havsnivån sjunker vid Maldiverna och inte tvärtom.

http://wattsupwiththat.com/2009/03/19/despite-popular-opinion-and-calls-to-action-the-maldives-is-not-being-overrun-by-sea-level-rise/

Att växthuseffekten existerar är det ingen som ifrågasätter. Det jag och andra ifrågasätter är tron att människans minimala utsläpp av koldioxid på något sätt styr hela planetens klimat.

Anonym sa...

Trots att denna skandal uppdagas, så anse nästan 50% av läsarna att klimathotet inte ens är överdrivet????????

Hursomhelst, så är detta kanske ett startskott för pressen att börja publicera uppgifter som avslöjar klimatbluffen! Det måste ju sälja mer tidningar än att bara tugga vidare med det sedvanliga AGW tjötet.

Nils Dacke sa...

@anonym: Vi hade för några år sedan rekordmycket snö på Ostkusten i Småland. Vad tyder det på? Klimatet varierar naturligt och kommer att göra så i framtiden med. Det enda vi vet är att planeten kommer att råka ut får istider, varmare perioder och även vulkanexplosioner vilka nog om de blir riktig starka utplånar en stor del av naturen och djuren däri inklusive homo sapiens.

Anneli sa...

Men herregud! Ni kanske ska vara en ANING mer skeptiska till vad AB skriver i sin tidning... eller novellsamling är kanske ett bättre ord?? Det är ju verkligen skräp-kaliber på deras artiklar och nån här kallade de t o m aftonhoran.se...

Men helt plötsligt så använder ni denna "tidning" för att ge legitimitet till era egna påståenden? Vad handlar det om egentligen?

Skärpning, gott folk! AGW eller inte så känns det jävligt förlegat att skövla regnskog och fisa ut avgaser från fossila bränslen. Allt det här motståndet känns ibland som nån sorts försvar för att upprätthålla global orättvisa och överkonsumtion.

Skeptikern sa...

Anneli: Jag tog upp Aftonbladets artikel eftersom dom (konstigt nog) var den första tidning som ens rapporterade om den här nyheten. Det handlade inte om att ge någon legitimitet eller annat.

Vad har skövla regnskog med detta att göra?

"global orättvisa", "överkonsumtion".

Vad är rättvisa, att neka flera miljarder människor tillgång till billig energi?...