12 november 2009

Mot stranden mina vännerDagens Nyheter toppar med nyheten att Grönlands is smälter snabb, snabbare, snabbast! Allt går åt helvete, havsnivåerna stiger och alla datormodeller som IPCC:s hackers slängt ihop har grovt underskattat hur mycket snabbare all is kommer smälta och förstöra planeten.

Så medan alla flyr i panik från stränderna så gör jag tvärtom.

Där finnes trevligt sällskap för en skeptiker som mig :)

14 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Skeptikern!
Finns det så många fina AGW-diggare.
JR

Skeptikern sa...

JR: Nix, tjejerna på bilden gillar bara skeptiker :)

Osynlige Mannen sa...

Hm. Om det gått 40 minuter och sju andra kommentarer blivit publicerade på dn.se sedan dess, betyder det att min kommentar refuserats? Jag påpekade ju bara att gamla vikingagårdar dyker upp nu när det smälter av lite. är det kontroversiellt? Nåja, jag är inte förvånad, jag har varit med om det förut. Jag är snarare förvånad över att länken hit inte blivit bortplockad än. Det har varit mycket av den varan också...

Osynlige Mannen sa...

Hoppsan! Jag är nog skyldig DN en ursäkt. Efter drygt 50 minuters granskning blev min kommentar godkänd trots allt.

Kraxpelax sa...

Vilken fin miljöbild! Jag fattar inte vad fan vi ska med Grönlands isar till. Inte Månen heller, om jag ska vara uppriktig. Förresten går jag aldrig ut. För mycket fästingar. Tacka vet jag min sköna säng och mina demoner.
.
:o)
.
VIKTIG UPPDATERING!

Hotet från Israel
.
Apropå miljöhot.
.
:o/

- Peter Ingestad, Solna

Skeptikern sa...

Osynlige Mannen: Dagens Nyheters stab av censorer debatterade din kommentar vilt sinsemellan och beslutade efter 40 minuter att publicera den.

Tidningen som utan tvekan plockar bort mest kommentarer är för övrigt Dagens Industri. Där är det rättning i ledet som gäller.

Anonym sa...

Ja, det där gänget kan nog få bilden i förra inlägget att smälta.

Hans i Lund

Finnen sa...

DN: "Grönland är, näst efter Antarktis, världens största istäcke. Det innehåller tillräckligt mycket vatten för att kunna höja havsytan med sju meter."

Det här kan väl omöjligen vara sannt! Kan nån matematiker här räkna hur mycket is måste smälta för att jordens havsyta (381 miljoner km²) skulle höjas med 7 meter?

Om jag minns rätt så utgör bergsglaciarerna ca 1% av den totala kontinentala ismassan. Arktis utgör 10% och Antaktis 79%.

J-O sa...

Gröndländska citrusodlares rikförbund säger också ÄNTLIGEN !

Skeptikern sa...

Finnen: Allt du läser i Dagens Nyheter är sant! ;)

Anonym sa...

RE Finnen

Beroende på huruvida Grönland utgör ca 0.4% eller 0.6% av jordens yta (olika googleresultat), så kan det ske om hela grönland är täckt med ca 1600 meter respektive 1100 meter is, och all denna is smälter och rinner ut i havet. Uppskattningar av Grönlands istjocklek verkar variera mycket men ligger inte sällan över de nivåerna.

Källa: De första träffar man får om man googlar på de uppenbara sökorden.

Anonym sa...

Summit Grönland 14.11.2009 -45 grader Celsius! http://www.wunderground.com/global/stations/04416.html

Och jag som alltid trott att isen smälter först vid 0 grader, men antagligen har även smältpunkten förskjutits pga. Co2 utsläppen.....

// J.A

Klaus sa...

Konstruktiv kritik.. Förlåt men jag får en obehaglig känsla när jag läser din blogg - ungefär samma känsla jag får när man betraktar Sionisternas argument om varför förintelsen inte kan ha ägt rum.

Källangivelser, faktautdrag etc etc.. var finns det? Dina argument bygger hela tiden på fakta som du spottar ur dig som självklar - IPCC säger ditt och datt. Möjligt, men var har du siffrorna att backa upp det dem säger? Menar inte att du nödvändigtvis har fel i allt du säger! Men du gör ett fruktansvärt dåligt jobb att bevisa dina teser.

Skeptikern sa...

Klaus: Du kan ju botanisera bland de 600 inlägg jag har skrivit. Det finns länkar precis överallt.

I en av mina senaste artiklar kollade jag upp isnivån i Kanada. Det är bara att kolla själv.

IPCC backar inte upp någonting med fakta. De backar upp hela sin existens på datormodeller. Det borde väl vara ett större problem än en liten svensk blogg, eller?

Slutligen, du kommer jäkligt långt bara genom att använda sunt förnuft. Om klimatet har förändrats i 4 500 000 000 år, temperaturen har gått upp och ner lika länge. Varför i hela friden går vi nu mot en klimatkatastrof för att vi släpper ut några miljondelars koldioxid i atmosfären? Det är bara att fundera ett par sekunder för att komma till insikt om att det är helt vansinnigt.