4 november 2009

Klimataktion lanserar gröna stjärnanKlimataktion har blivit spritt språngande galna. Jag är alldeles för trött just nu för att orka skriva om detta men kampanjen heter Nödstopp och går ut på att.... ja, ni får läsa själva om eländet.

Mitt hopp om att begreppet "SUNT FÖRNUFT" skulle få en renässans i år ser ut att gå om intet. Rationellt tänkande är en bristvara på samhällets butikshyllor och ju närmare Köpenhamn vi kommer, desto tommare blir det på hyllorna.

Notera symbolen, en grön stjärna. Den påminner starkt om en viss annan symbol för en ideologi som skördat långt över 100 miljoner dödsoffer och obeskrivligt mänskligt lidande. Kalla mig konspiratorisk men det är fan ingen slump att det blev den här symbolen.

17 kommentarer:

HCA sa...

Inte ett dugg konspiratoriskt, de är ju banne mig exakt lika. Bara å googla flaggorna för Kuba, Nordkorea och Kina. Sovjet använde denna stjärna flitigt också när det begav sig.

Dock är det ju tur att det bara verkar finnas 64 stackare som diggar självspäkning (alt. ser det som ett tvångssparande inför julkommersen?).
Eller de kanske redan sitter i skiten, så det blir ingen skillnad för dem?

Anonym sa...

Jag tror nästan att dom vill rensa bort u-länderna och jag vet inte hur dom tänker så???. Ärligt talat att jag är trött på det att dom inte tänker att U-länder har inte råd att skaffa "klimatvänlig" saker som dom inte kan göra. Är det bara pengar dom tänker på?? Usch vad det är trist att dom tror att klimat hotar o hotar o hotar växter o djur. Kan dom inte se att det är normalt att det är absolut alltid klimat eller väder ändrar hela tiden i 4,5 miljader år eller 1 år. Det finns fortfarande dårar som hoppar o springer skriker "klimat hotar"

Findus

Thomas sa...

Hur tänker du nu? Skylten med nödstopp och stjärnan har funnits länge. Menar du att de som hittade på den hade något suspekt politiskt syfte med detta? Får det inte vara lite måtta på konspirationsteorierna?

Anonym sa...

Låt oss hoppas det är en slump ...

m-17 sa...

Är de här människorna verkligen på riktigt????? Bor de under en sten i skogen eller var finns de???

Finns det någon som tror att detta skulle kunna genomföras frivilligt i hela världen... Nej och det är väl där den ökända stjärnan kommer tillbaka från 1900-talet

HCA sa...

Thomas, jag googlade lite mera för att verifiera det du säger, men kunde tyvärr inte finna något.
Kan du tipsa om någon site eller så?
Den mest frekvent förekommande jag finner är denna:
http://www.hammarprodukter.se/527.php?prodid=E0668281&prodomr=39

Anonym sa...

Till anonym 10.57 - varför hoppas att det är en slump, det är sannolikt en medvetens varudeklaration.
Grön utanpå, röd inuti och med bruna kärnor, har sedan länge varit en känd definition på den radikala delen av miljöröreslen.
Nu i dessa yttersta dagar av frihet visar de sitt rätta jag.
/ A

Anonym sa...

Fast i mina ögon ser den där stjärnan ut att vara vit. :-)

Peter Harold sa...

Riksdagsman motionerar om översyn av klimatpolitiken:

http://peterharold.wordpress.com/2009/11/05/nya-vindar-i-klimatdebatten/

M-17 sa...

Ingemar Vänerlöv borde få någon form av Civilkurage pris efter hans motion han la idag.
Äntligen en politiker som i alla fall vågar granska klimathysterin.

http://www.riksdagen.se/Webbnav/index.aspx?nid=410&typ=mot&rm=2009/10&bet=MJ372

Skeptikern sa...

Thomas: Eh, ja...

HCA: Klockren länk :)

Peterharold: Vit utanpå, grön inuti. Ungefär som Klimataktion, gröna utanpå men röda inuti.

M-17: Ska skriva om detta. Tack för tipset!

Thomas sa...

Hca, det här var den första träff jag fick när jag sökte på "nödstopp skylt"
http://www.collinder.se/product278-261.html

pojoel sa...

Jag klickade runt lite på Klimataktions hemsida och ramlade på mail-länkar till diverse regeringsmedlemmar. Jag skrev ett direkt till Fredde:
Kära snälla rara Fredrik!
Försök att ta dig en timme, kanske något mer beroende på hur snabbt du läser, och läs igenom vad denne oerhört insatte och pedagogiska man har att säga:
http://andaslugnt.blogspot.com/
Om du inte har tid själv, försök att delegera läsandet, helst hela arkivet från januari och fram till dags dato, till någon av dina medhjälpare, så kanske ni slipper göra bort er/oss på köpenhamnsmötet.

Vänligen (jag vill verkligen inte att Mona & Co ska ersätta er efter nästa val, men ni håller på att göra bort er totalt!)

Anonym sa...

Med tanke på att Hamas-, Hizbollahkramaren Andreas Malm är en av knytpunkterna i denna samling så kan vi nog ana hur verklighetsanknytna de är.

/Byggaren

HCA sa...

Thomas, vi verkar ha väldigt olika sökmotorer måste jag säga. Google? AltaVista var bäst förr på bilder iaf..
Ärligt, jag fann den inte via Google när jag sökte precis som du beskrivit...
Nåväl, då är den saken löst.

Osynlige Mannen sa...

Nu vet jag exakt hur många medlemmar i Klimataktion som redan sedan tidigare lever med försörjningsstöd (socialbidrag). Siffran är 66 personer. Det är så många som har anmält sig och siffran har inte ändrat sig på ett dygn.

Skeptikern sa...

Osynlige mannen: Medlemmar i grupper med denna ideologi brukar inte arbeta särskilt mycket. Det får någon annan göra eftersom det är deras rättighet att leva av andras slit.