10 november 2009

Finskt reportage med Steve McIntyre och Richard LindzenPå Youtube finns det ett finskt reportage i tre delar med titeln "Climate catastrophe cancelled". Jag kan inte finska men lyckligtvis så finns hela reportaget översatt till engelska. Steve McIntyre och Richard Lindzen intervjuas om konstruerandet av hockeyklubbor i klimatforskarvärlden. Detta är något ni absolut måste läsa!

Se första delen på Youtube eller läs översättningen på Yle.fi.

(Tips från Climate Research News)

3 kommentarer:

Magnus sa...

Borde omedelbart översättas till svenska!

SVT-chefer -- var är ni?!?

(Psst, TV4: Snatcha detta framför ögonen på pblic service!)

;-)

Allvarligt, en TV-chef som inte ser chansen att först få belysa det största intellektuella vacuumet just nu...

Snowroller sa...

TV4 sände ju The great global warming swindle en kväll för snart två år sen när de hade klimatspecial. Den gick sent på kvällen vid midnatt. Jättebra och de körde utan reklam om jag minns rätt. Jag undrar om man vågar göra om detta.

Magnus sa...

Snowroller. Någon gång måste de ju våga det. Klimathotet är ju rakt igenom en bluff och inga hot kommer att uppfyllas -- jo förresten, om vi blir träffade av en meteorit är jag säker på att en Science-rapport snart visar att den beror på global warming, på oss och vår bekvämlighet med mera -- så om vetenskapen ska bestå ens några år in i framtiden måste det ske något.

Om motståndet är för mähäigt eller svagt lär väl detta bestå och användas som argument för vad som helst, men blir ju helt byggt på lögn och vad vi då har om inte fascism?

-
Såg förresten, helt apropå, att indiska glaciologer visar att Himalayas glaciärers smältning inte alls beror på global uppvärmning, och IPCC:s ordförande och tågkonduktör (eller vad det var hade för utbildning?) är arg som ett bi på indierna :-)

Länk: Lubos Motl