4 november 2009

Föreläsning med John ColemanJohn Coleman, som grundade The Weather Channel, håller en kort föreläsning under ett klimatseminarium i Minnesota. Han tar bland annat upp historien bakom Al Gores klimatintresse, vilket borde intressera några av er. Den forskare som inspirerade Gore var Roger Revelle, vars forskning bland annat handlade om koldioxidens inverkan på klimatet och därtill människans klimatpåverkan. Det intressanta är att Revelle senare tog avstånd från koldioxidtesen. Men det gjorde inte herr Gore...

2 kommentarer:

J-O sa...

Var det inte Revelle utalande som AlGore senare tog till domstol för det skulle vara falskt? Al Gore drog sig inte för att försöka ändra på en död mans ord.

Anonym sa...

De båda professorerna Singer&Revelle skrev en gemensam artikel april 1991 "Look Before
You Leap". Budskapet var att den vetenskapliga grunden för GW var så osäker att det inte fanns någon anledning att fatta några politiska beslut i frågan. Tre månder senare dog Prof. Revelle. Mr. Al Gore som då kämpade för att vinna vice-presidentvalet bl a genom att driva klimathotet anklagade Prof. Singer för att ha förfalskat Prof. Revelles medverkan. Prof. Lindzen gick in i försvar för Prof. Singer. Mr. Al Gore såg till att förtala Prof. Lindzen och han fick senare bekymmer med forskningsanslag. Prof.Singer vann domstolsprocessen och har sedan dess varit en av klimataktivisternas främsta måltavla tillsammans med Lindzen.
Källa: Ch. Booker The Real Global Warming Disaster.
/ Ann L-H