17 november 2009

Al Gore gör bort sig igenKommentarer är överflödiga men bara så att ni vet, jordens inre är INTE flera miljoner grader varmt.

(Tipstack: Kättaren)

9 kommentarer:

Snowroller sa...

Det gore inte så bra för Albert just nu. Hans förnamn betyder ungefär lysande och nobel men han är ingetdera just nu. Bara stor och vräkig.

M-17 sa...

När ska folk inse att gore är en lallande fåne och sluta ge honom plats i media och i alla pk församlingar???

Måste ha väldigt bra material i oljeborrarna om det är miljoner grader varmt 2 km ned i jorden....

Skeptikern sa...

Snowroller: Och hans efternamn betyder bland annat "levrat blod"... ughh!

Thomas sa...

Bortsett från uppgiften om temperaturen i jordens inre, var det något fel i hans resonemang om geotermisk energi? Vad ni inte tycks inse är att Al Gore är politiker inte vetenskapsman, och för att vara politiker kan han ovanligt mycket vetenskap. Att enstaka siffror som inte påverkar slutsatserna blir fel är lite pinsamt men inget att hetsa upp sig över.

M-17, om Gore är en "lallande fåne" för att han fått fel på en siffra blir då inte du enligt samma kriterier en lallande fåne för att du inte förstår vad Gore säger? Det han sa var att jordens centrum var flera miljoner grader, inte att det skulle vara så varmt 2 km ned.

Att övriga kommentarer gör sig lustiga över hans namn är också belysande för kvaliteten på AGW-förnekarna nuförtiden.

Peter sa...

Thomas (Palm??): Al Gore har gjort lite mer än att få några siffror fel för att förtjäna epitetet "lallande fåne".

I övrigt, funkar metoden eller är det bara gamle Al som marknadsför en ny affärsmodell?
Det låter i annat fall onekligen spännande.

Travis sa...

Jordens inre kärna beräknas vara ungefär lika varm som solens yta, dvs ca 5510 grader celsius. Långt kvar till miljonerna...

Thomas sa...

Peter, geotermisk energi finns även om den används i begränsad omfattning. Man måste ha lämpliga geologiska förhållanden. Dels skall man ha mer än genomsnittligt högt termiskt värmeflöde och dels skall man ha berg som har så mycket sprickor att man kan pumpa runt vatten i det. (Berg leder värme dåligt så utan vatten kyler man snabbt berget runt botthålet).

Enligt Wikipedia produceras 10 GW eller 0,3% av all elektricitet geotermiskt.

Vad gäller Gore kan man fundera på om han ens är okunnig. Kanske slant han bara med tungan och sa "millions" när han manade "thousands". Om man pratar så mycket offentligt som han gör och har så många som letar fel är oundvikligt att de hittar en del.

Skall vi ta verkliga "lallande fånar" har vi t ex den av er sida hyllade Ian Plimer som hävdar att vulkaner släpper ut mer CO2 än människan, och han är geolog, eller Moncton där man knappt vet var man skall börja.

Skeptikern sa...

Thomas: Det var värst vad förstående du var när Al Gore svamlar i media med mångmiljonpublik. Hade en "skeptiker" sagt samma sak så gissar jag att du inte hade agerat försvarsadvokat.

Al Gore är en stor lögnhals och förtjänar att behandlas som en sådan med tanke på att han fått världen att svälja ett klimathot som inte existerar, med hjälp av en manipulerad graf där sambanden kastats om.

Thomas sa...

Skeptikern, bortsett från det enda ordet "millions" som var fel, kan du säga vari Gores "svammel" i det där inlägget består? Har han fel om geotermisk energi?