7 november 2009

Ny dokumentär: Climate ChainsLäs mer om filmen på ClimateChains.com.

6 kommentarer:

Thomas sa...

Stort TACK för denna utmärkt välgjorda & informativa film!
Mvh/TJ

Skeptikern sa...

Thomas: 90-talets ironi är onekligen tillbaka.

Magnus sa...

(Offtopic/tips: Någon har lagt ut Elisabet Höglunds intervju med Peter Stilbs här på Youtube; del 1 av 3.

Har lyssnat på cirka hälften. Stilbs om "En obekväm sanning":

"Hela hans film är ju bara fylld av lögner, alltså, även saker som han borde veta bättre, alltså. Huvudbudskapet i filmen har ju varit att det är koldioxiden som är temperaturstyrande, och där visar han en sån där vacker kurva där han åkte upp på en rörlig ställning och pekade på en kurva högt upp i taket, och det är ju bara det att den kurvan visar egentligen att deet är temperaturen som har höjt koldioxidhalten, inte tvärtom."

-
Sant. Samvariationen för de kurvorna beror på att temperaturen styr koldioxidhalten.

Mycket annat klokt!)

Erik L sa...

Bra film!

Bara en liten detalj jag reagerade på! Det påstods att klimatrörelsen vill att vi ska köra elbilar! Men det går ju rakt emot hela deras tänkande att minska på El-användandet! En elbil har i storleksordningen dubbelt så hög co2 avgång som en bensinbil om den körs på Amerikansk El-mix (ca 50% Kol producerad). Så varför skulle klimatrörelsen vilja detta? Okej att en miljörörelse som tar avstånd från AGW teorin stödjer elbilen, men inte klimatrörelsen!

Det hackas oförtjänt mycket på elbilen från flera håll faktiskt! Oljebolagen vill ju fortsätta sälja bränsle som dom kan tjäna pengar på, tex diesel, bensin, etanol, biogas eller vätgas. Alla alternativa bränslen av dessa är dessutom så dyra samt omöjliga att producera i sådana kvantiteter att de skulle utgöra ett hot mot de konventionella bränslena, men vinst från dom kommer ändå via stöd från stadskassorna, det blir ett plus i kassan för oljebolagen oavsett hur ineffektiv den produktionen är. Och så länge de alternativa bränslena genererar inkomster till oljebolagen så kommer dom inte att vilja avslöja klimatbluffen.

Däremot så utgör elbilen ett enormt hot mot bränsleindustrin då den tankas direkt hemma helt utan mellanhänder och till en bråkdel av kostnaden mot de andra alternativen. Inte undra på att man ständigt hör att ”vätgasbilen är framtiden” samt att Elbilen ständigt förlöjligas på bästa sändningstid i olika av bilbranschen sponsrade TV program som tex ”Top Gear” eller ”Framtidens bilar” det är här oljelobbyn lägger sin energi och nu, att avslöja klimatbluffen skulle dom bara förlora på!

Hör och häpna så har faktiskt energimyndigheten i Sverige sedan ett par år tillbaka tagit bort " Marginal-EL principen" ur sin strategi. Alltså ska man inte räkna våran svenska El:s co2 utsläpp efter den mest co2 intensiva ”Marginal-Elen” som innan, utan efter en "svensk el-mix" (i alla fall i Elbilens fall) Och då blir helt plötsligt den betydligt renare ur co2 perspektiv än både bensin och dieselbilar!

Men hallå Energimyndigheten! varför ska vi då förbjuda glödlampor och minska elkonsumtionen på alla andra plan grundat på just Marginal-EL principen?...obegripligt

Usch vilken soppa det blir av denna klimatbluff egentligen, inget är längre vad det borde! Vi lever i en sjuk värld!

Mårten sa...

Javisst skall alla köra elbilar, och åka eldriva tåg och eldrivna spårvagnar, men bara med el från vindsnurror och solpaneler :)

Genomgående tema hos mijöaktivisterna är en rätt begränsad kunskap om verkligheten. Man verkar tro att el "trollas" fram ur ingenting. Och att arktis är ett litet isflak, där isbjörna drunkar när dom trillar i vattnet.

Thomas sa...

Mårten: Jag är ju bara 'nygrön' & söker nåt liknande [typ] verklighet. Vartän kan jag vända mig för detta 'sök'?

Filmen gav f.ö. ett med söket kompatibelt intryck.

Mvh/TJ